Datum/Tijd
16 maart 2020
Hele dag
Locatie
Wageningen Academy
Categorieën
Incubation biology and hatchery management
A 2-day course from Wageningen Academy (Wageningen University and Research) to broaden or deepen your knowledge on incubation biology and hatchery management. New insights from research and developments in the field are presented.
Target group
The course is aiming at enriching knowledge of professionals (academic level) and is intended for hatchery managers, poultry biologists, incubator manufacturers, engineers, poultry breeding companies, technical managers of poultry integration companies, veterinarians, researchers and teachers in poultry science.
Programme Day 1, 16 March 2020
• Introduction incubation biology and management, Dr Henry van den Brand, Wageningen University & Research
• Biology of the early developing embryo, Dr Marleen Boerjan, Pas Reform B.V
• Hatching egg management, Dr Ron Meijerhof, Poultry Performance Plus
• Pre-incubation and storage factors for incubation eggs, Dr Henry van den Brand, Wageningen University & Research
• Physics of incubation, Dr Ron Meijerhof, Poultry Performance Plus
• Incubation temperature during the setter and hatcher phase, Dr Henry van den Brand, Wageningen University & Research
• Consequences of incubation settings for later life, Dr Ron Meijerhof, Poultry Performance plus
Programme Day 2, 17 March 2020
• Alternative hatching systems and early nutrition Dr Henry van den Brand, Wageningen University & Research
• Hatchery hygiene, Dr Roos Molenaar, Wageningen University & Research
• (In ovo) vaccination in the hatchery, Dr Pieter Kühne, Veterinary Poultry Consultant
• Solving the male chick problem, with in ovo sexing, Drs. Wouter Bruins, In Ovo
• Hatchery automation and chicken handling, Drs. Wessel Swart, CEVA
• Biostatistics and big data analytics in the hatchery, Dr Kristof Mertens, Evonik Porphyrio
Practical information
- The course fee of €1295,- includes tuition, course materials, coffee/tea, two lunches, two network drinks and a welcome dinner on day 1.
- Registration closes at 17 Februari 2020, or if the maximum number of participants is reached.
- After this date participants will receive additional information about the course.
- Number of participants: 15 – 25
For more information about the course Incubation biology and Hathcery management click here
Van harte welkom op de website van Dineke Rietveld.
Deze website dient als loket voor cursussen, trainingen en onderwijs in de pluimveehouderij.
Cursuskalender Pluimveehouderij
De cursuskalender pluimveehouderij is een onderdeel van dit loket. In deze cursusagenda staat het huidige cursusaanbod overzichtelijk bij elkaar. Het gaat hierbij om vaktechnische cursussen en trainingen van kennisinstellingen met een open inschrijving of vrije toegang. Alleen cursussen en trainingen waarvan de data bekend zijn, worden in de kalender opgenomen. Dus, of het nu gaat om een thema-avond voor pluimveehouders, een training voor medewerkers in de primaire sector of in de periferie, het is hier allemaal te vinden.
Pluimveeonderwijs
Ben je opzoek naar een reguliere pluimveeopleiding op MBO of HBO niveau? Kijk dan hier voor een overzicht van ‘echte’ pluimveeopleidingen in Nederland. In dit overzicht zijn uitsluitend opleidingen opgenomen, waar lessen pluimveehouderij onderdeel uitmaken van de reguliere opleiding. Het kan zijn dat een opleider bij jou in de buurt samenwerkt met een van de opleiders uit het overzicht. Het is dan ook handig om hier naar te informeren.
Cursussen en trainingen op maat
Sluit het huidige cursusaanbod niet aan bij je wensen? Of wil je een programma exclusief voor je medewerkers of klanten? Neem dan gerust contact op over de mogelijkheden voor maatwerktrajecten of neem een kijkje verderop op de website.
Advies & Ondersteuning
Inspelen op toekomstige ontwikkelingen in de sector? Verstevigen van je concurrentiepositie? Laten zien dat je aandacht hebt voor de ontwikkeling van de mensen binnen je bedrijf? Ondersteunen van klanten met kennis en expertise? Allemaal redenen om aan de slag te gaan met leren en ontwikkeling binnen de organisatie. Uiteraard denk ik graag met je mee. Daarnaast steek ik graag de handen uit de mouwen om leren en ontwikkelen binnen de organisatie vorm te geven. Kijk hier voor meer info.
Geef een reactie